Jak policzyć ilość porcji?

Zamówienie odpowiednio dużego tortu na daną okazję, często okazuje się nie lada wyzwaniem. Wynika to z faktu, że cukiernie nie zawsze podają dokładne założenia wagowe jednej porcji.

W naszej cukierni wychodzimy z założenia, że na jednego gościa przypada 10 dag tortu, a zbyt duży tort jest zawsze lepszy niż zbyt mały. Trzeba pamiętać o dodaniu zapasu, gdyby któryś z uczestników poprosił o dokładkę. Biorąc nasze założenia pod uwagę, na imprezę dla 15 gości powinniśmy zamówić tort ok 1,5 – 2 kilogramowy. Na większe przyjęcia, takie jak wesela i poprawiny, warto wybrać duży tort prostokątny, który będzie łatwo i szybko pokroić i rozdać gościom. Tort piętrowy również świetnie się sprawdzi pod względem efektywności poczęstunku.

Zamawiając u nas większy tort, mogą być Państwo spokojni – istnieje możliwość dostarczenia ciasta bezpiecznie na miejsce docelowe w umówionym wcześniej terminie. Zachęcamy do kontaktu z nami i sprawdzenia na jakim terenie oferujemy dowóz.

Kategorie: